نسخه چاپی

سایت تحلیلی و اطلاع رسانی مفید نیوز
حالا هم كه بعد 13 سال مي خواهيم اصلاحات را بشناسيم، ملاك نداريم!


تاریخ: ۲۵ مرداد ۱۳۸۹

قائم مقام حزب اعتماد ملي خواستار آسيب شناسي و بازتعريف اصلاحات شد اما گفت: متاسفانه هنوز معيار و ملاك مشخصي نداريم تا طبق آن اشتباهات گذشته را مشخص كنيم.
رسول منتجب نيا در گفت وگو با ايلنا اظهار داشت: بارها در دوران اصلاحات لزوم تعريف كامل از اصلاحات را به دوستان متذكر شدم. معتقدم در مرحله اول هر حزب، گروه و هر جبهه اي، بايد قبل از آغاز فعاليت سياسي-اجتماعي، هويت تشكيلات خود را براي اعضا كاملا مشخص كرده و تعريف صحيح و جامعي از آن تشكل داشته باشد و وجه افتراق و امتياز آن تشكل را با ساير تشكل ها، براي خودشان كاملا مشخص كنند.
وي ادامه داد: در مرحله دوم بايد هويت اين تشكيلات براي جامعه بطور كامل تعريف شود. به صرف اينكه جمعيتي دور هم جمع شده و تشكيلاتي بدون اينكه هويت آن مشخص باشد، برپا كنند، كار درستي نيست. اين گونه اقدامات موجب مي شود كه با گذشت چندين سال هنوز مرز بين اين گروه و آن گروه مشخص نباشد.
وي افزود: در دوران اصلاحات بارها اين قاعده كلي را به دوستان متذكر شدم كه تعريف خود از اصلاحات را كاملا مشخص كنند تا مردم با علم و شناخت كامل آنها را انتخاب كنند.
وي با بيان اينكه اين آسيب شناسي به دو صورت ممكن است، انجام شود، ادامه داد: يك مورد آن آسيب شناسي دروني است كه خود اصلاح طلب ها بايد بدون جار و جنجال و بدون رسانه اي كردن موضوعات، مشكلات گذشته خود را مورد بررسي قرار دهند و تلاش كنند اگر اشتباهي در گذشته از آنها سر زده آن را جبران كنند و اين نوع آسيب شناسي ضروري است.
وي در ادامه به انتقادات برخي اصلاح طلبان در مصاحبه ها و يادداشت هاي خود عليه جريان اصلاحات اشاره كرد و گفت: اظهارات اين دوستان در مصاحبه ها و يادداشت ها سبب مي شد كه رقبا بلافاصله از آن اظهارات به نفع خود سوءاستفاده كنند و بيان كنند كه اصلاح طلبان پشيمان شده يا دچار مشكل شده اند.
وي خاطر نشان كرد: «در بازتعريف اصلاحات ابتدا لازم است تعريف جامعي از اصلاحات صورت بگيرد و بعد، آن تعريف، محور آسيب شناسي ما قرار گيرد. متاسفانه هنوز معيار و ملاك مشخصي نداريم كه طبق آن اشتباهات گذشته را از لحاظ فكري و عملي مشخص كنيم».
لزوم تعريف اصلاحات حرفي است كه مدعيان اصلاح طلبي از 13 سال پيش تكرار مي كنند اما هنوز هم از محتواي اين تعريف خبري نيست الا اينكه عملكرد خيانت آلود جبهه اصلاحات را معنا و محتواي ادعاي اصلاحات بگيريم و از آن برداشت رويكردي التقاطي و منافقانه در راستاي دين زدايي، دور زدن قانون اساسي، خيانت به كشور و ملت و خط امام، و نرمش با دشمنان و بعضاً هماهنگي در اجراي پروژه هاي براندازي بكنيم.
سالها پيش محمد خاتمي تصريح كرده بود اصلاحات بي تعريف مانده و گاه تنه به تنه ليبراليسم زده است مانند اصطلاح «چپ» كه امام آن را قبول نداشت.
نكته مهم تر از لزوم تعريف اصلاحات اذعان قائم مقام اعتماد ملي است به اين نكته كه «هنوز معيار و ملاك مشخصي نداريم كه طبق آن اشتباهات گذشته را آسيب شناسي و مشخص كنيم». خوش بينانه ترين قضاوت از اين سخن آن است كه مدعيان اصلاح طلبي در اين 13 سال سردرگم بوده و به همين دليل از سوي دشمنان انقلاب بازي داده شده اند. اما اگر واقع بينانه قضاوت كنيم نتيجه اين سخن آن خواهد بود كه حضرات از قانون اساسي و اسلام و آرمان هاي انقلاب و خط امام رويگردان شده اند وگرنه ادعا نمي كردند ملاك و معيار مشخصي براي آسيب شناسي و مشخص كردن اشتباهات وجود ندارد.
طيف تندرو جريان مدعي اصلاح طلبي غير از خيانت هاي روزگار حاكميت بر دولت و مجلس، سال گذشته نيز به بهانه انتخابات، پروژه فتنه و آشوب براي براندازي را در خدمت قدرت هاي بيگانه به اجرا گذاشت و در قواره هاي ضدانقلاب معاند ظاهر شد.

http://mofidnews.com/index.php?page=desc.php&id=313&tab=rooz